Actueel

Samenloop Voor Hoop 2019

Donderdag 04 juli 2019

Voor het eerst was Kusters Goumans, behalve als sponsor, dit jaar ook met een team vertegenwoordigd bij de Samenloop Voor Hoop in Helmond die op 29 en 30 juni gehouden werd. Dit tweejaarlijkse evenement is een 24-uurs wandelestafette om geld in te zamelen voor KWF en Inloophuis 'De Cirkel' in Helmond.

Eregasten tijdens de Samenloop Voor Hoop zijn mensen die vechten tegen kanker, of het gevecht gewonnen hebben. Samen met hen wordt het leven gevierd, terwijl op een aantal momenten tijdens de wandelestaffette ook wordt stilgestaan bij hen die de strijd tegen kanker verloren hebben.

In de altijd gezellige marktkraam van Kusters Goumans waren de bezoekers in de gelegenheid om te genieten van overheerlijke Pintxos (Spaanse hapjes) en Brabantse worstenbroodjes, waarvan de opbrengst naar Samenloop Voor Hoop ging. In de aanloop naar het evenement werden ook donuts verkocht.

De verschillende ererondes met uiteraard de eregasten van de Samenloop Voor Hoop maakten veel indruk, net zoals de kaarsenceremonie waarbij duizenden kaarsenzakken naast het parcours geplaatst waren. Deze kaarsenzakken waren bedoeld om iemand te ondersteunen of te herdenken en verlichtten de baan tijdens de nacht wat voor een spectaculaire ambiance zorgde.

Uiteindelijk heeft Samenloop Voor Hoop Helmond ruim 100.000 Euro opgebracht, een daverend succes. De eerste plannen om deel te nemen aan de volgende Samenloop Voor Hoop in 2021 liggen al op tafel!