Actueel

50 Jaar Kusters Goumans

Donderdag 13 juni 2024
Op 1 april jl. heeft Kusters Goumans, maker van precisiecomponenten en loodafscherming in Beek en Donk, een bijzondere mijlpaal bereikt. Precies 50 jaar geleden - op 1 april 1974 - begon een jonge Brabantse gereedschapsmaker bij Philips vanuit een kleine loods achter zijn huis aan een nieuw avontuur.

Wat in 1974 begon met één enkele draaibank is anno 2024 uitgegroeid tot een high tech familiebedrijf, waar uitdagende precisiecomponenten worden gemaakt met een betrouwbare kwaliteit voor klanten over de hele wereld.

In de afgelopen jaren heeft Kusters Goumans flink geïnvesteerd in het team (bijna 70 medewerkers), in het vernieuwen en uitbreiden van het precisie-draai- en freesmachines, meetmachines, het automatiseren van de productie en reiniging en cleanroom montage van precisie-onderdelen. Ook een extra uitbreiding van het pand staat op de planning. Daarmee is het bedrijf up-to-date als het gaat om levering en productie van fijnmechanische mono-delen en assemblages, waar klanten in de luchtvaart, semicon, medische en analytische industrie hoge eisen aan stellen (nauwkeurigheid, reinheid, materiaalgebruik).

De bijzondere mijlpaal wordt vrijdag 14 juni 2024 met klanten, relaties en leveranciers gevierd tijdens een feestelijk vrijdagmiddagborrel - van 14:00 tot 18:00 uur - op het terrein van Kusters Goumans (Everbest 50, Beek en Donk). Tussen 14:00 en 16:00 uur kunnen relaties een rondleiding krijgen door het bedrijf. Om 16:00 uur is er een feestelijke toast met aansluitend een borrel tot 18:00 uur waar ook alle medewerkers van Kusters Goumans aansluiten. Zaterdagavond wordt het jubileum nogmaals groots gevierd met alle medewerkers en hun partners.

Klik HIER voor een overzicht van alle mijlpalen in de historie van 50 jaar Kusters Goumans.