Geschiedenis

Geschiedenis

1974: Oprichting

Kusters Goumans is sinds 1974 gevestigd in Beek en Donk. In dat jaar schreef Henk Kusters, afkomstig van de Philips Gereedschapmakerij, ons bedrijf bij de Kamer van Koophandel in Eindhoven in als Metaaldraaierij Kusters.

1979: Beekerheide

Na een start in een loods achter zijn woonhuis aan de Molenweg, besloot hij in 1979 een nieuw bedrijfspand te bouwen op industrieterrein Beekerheide in Beek en Donk.

1980's: CNC verspanen

Kort na de ingebruikname van het pand nam Rob Goumans deel in het bedrijf. In deze periode werden nieuwe technieken geïntroduceerd, zoals CNC-bewerkingen (computergestuurd draaien en frezen). Om dit te benadrukken, veranderden we onze naam in Machinefabriek Kusters Goumans BV. In de jaren daarna groeiden we gestaag en werd ons fabriekspand aan de Beekerheide tot twee maal toe uitgebreid. Totdat het perceel vol was.

1999: Nieuwbouw

We groeiden opnieuw uit ons jasje en dus werd het tijd voor een volgende fase: nieuwbouw op industrieterrein De Bemmer in Beek en Donk. Deze locatie namen we in 1999 in gebruik. We beschikken hier over een moderne en adequate behuizing met klimaatbeheersing, die naadloos aansluit bij de hoge kwaliteitstandaard die we handhaven voor onze producten.

2019: Uitbreiding

Begin 2019 werd het bedrijfspand verder uitgebreid met 60% extra vloeroppervlakte. Kort daarna werden de reinigingsfaciliteiten verder uitgebreid.
In deze periode vond er verdere specialisatie plaats in de twee productgroepen:

  1. Kusters Goumans Precision Components
  2. ​Kusters Goumans Lead Shielding