Industrie 4.0

Industrie 4.0

Al bijna 50 jaar staat Kusters Goumans bekend om betrouwbare precisieonderdelen van excellente kwaliteit voor uitdagende markten. Om aan de steeds hogere verwachtingen te blijven voldoen en deze te overtreffen combineren we state-of-the-art technologie, automatisering en machines met vakmanschap, waarbij passie voor fijnmechanica en hoogwaardige verspaning centraal staan.

Op een slimme manier wordt Industrie 4.0, ook wel Smart Manufacturing of Smart Industry, breed toegepast bij Kusters Goumans. Met als doel sneller, efficiënter, flexibeler en betrouwbaarder te kunnen werken. Enkele voorbeelden van toepassingen en projecten op het gebied Industrie 4.0:
  • De (status en voortgang van) processen zijn digitaal inzichtelijk en zoveel mogelijk met elkaar verbonden. Het streven is om steeds meer papierloos te werken. Dit garandeert up-to-date informatie en een flexibelere organisatie.
  • Het ERP (Enterprise Resource Planning)-systeem is ver doorgevoerd inclusief complete planning op diverse niveaus, productie-forecasting om bottlenecks te voorspellen, realtime koppeling met Shopfloor Planning en mogelijkheden om digitaal te koppelen met leveranciers en klantenportals.
  • De volledige geschiedenis, tracking en traceability van de precisieonderedelen wordt vastgelegd in het ERP-systeem, waaronder ook certificaten en overige kwaliteitsdocumenten.
  • Daanaast worden de modernste CAD-/ CAM-programma's gebruikt om op basis van een 3D-model (bijv. STP-file) producten volledig offline te simuleren, voordat productie wordt gestart.
  • Gereedschapbeheer is digitaal gekoppeld aan de CAM-software en met behulp van een voorinstelapparaat worden gereedschapgegevens digitaal naar de machine gestuurd. Zo worden insteltijden tot een minimum beperkt; ook voor 'high mix-high complexity-low volume'-producten.
  • Diverse machines zijn uitgerust met slimme automatisering om kleinere series 24/7 onbemand en op een betrouwbare en kostenefficiente manier te kunnen produceren.
Meer weten? Neem contact met ons op!