Over ons

Over ons

Kusters Goumans levert mechanische onderdelen aan uiteenlopende industrieën. Deze vervaardigen we veelal door verspanende bewerkingen uit metaal en kunststof. Eindgebruikers van onze hoogwaardige kwaliteitsproducten vindt u voornamelijk in de lucht- en ruimtevaart, de halfgeleiderindustrie, de medische apparatenbouw, de optisch-analytische industrie en de algemene machinebouw.

De kwaliteit van onze producten is compromisloos. Niet voor niets vertrouwen onze klanten ons de vervaardiging van hun complexe producten al decennialang toe. Als voorkeurleverancier van precisiecomponenten is het iedere dag ons doel om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

En u mag het ze gerust vragen: we leveren onze klanten uitsluitend betrouwbare producten van excellente kwaliteit. Daarbij lopen we niet weg voor complexiteit en nauwkeurigheid. Ook bij de vervaardiging van ingewikkelde vraagstukken en producten behalen we steevast ons onbesproken kwaliteitsniveau.

Ontzorgen

Uiteraard bieden we u de meest actuele kennis en productiefaciliteiten. En wilt u dat we met u meedenken over een ontwerp? Dan doen we dat met veel plezier. Tegelijk produceren we zowel prototypes als series. Die veelzijdige combinatie maakt dat we u compleet kunnen ontzorgen en u zich volledig met uw kerntaken kunt bezighouden.

Omdat we ook zelf alle keuringen kunnen verzorgen, zijn onze producten volledig geschikt voor directe montage. Dat is een aantrekkelijk voordeel, want hierdoor komen ingangscontroles vrijwel altijd te vervallen. Verder leggen we onze meetrapporten altijd vast en garanderen we volledige traceability van onze processen en gebruikte materialen. En wilt u specifieke kwaliteitsdocumenten bij uw levering? Dan zorgen we daarvoor.

Of het nu gaat om geometrische meetresultaten, NDT-onderzoek in de vorm van penetrant, magnetisch en röntgenonderzoek of uitgebreide materiaalkeuringen en certificaten: we kunnen u altijd voorzien van de juiste documenten.

MVO

Als modern en vooruitstrevend bedrijf is maatschappelijk verantwoord ondernemen voor ons een vanzelfsprekendheid. Dat betekent dat we in onze totale bedrijfsvoering aandacht hebben voor het milieu, onze mensen, de maatschappij en de toekomst van onze planeet.

Zo recyclen we metaalafval en loodspanen volledig en gebruiken we LED-verlichting. Ook passen we in onze gieterij de beste milieutechnieken toe die resulteren in bedrijfsprocessen zonder schadelijke emissie. Bovendien zorgen we voor een veilige werkomgeving met een prettige werksfeer. Daarnaast tonen we onze betrokkenheid met de lokale en bovenlokale gemeenschap door diverse organisaties te sponsoren en maatschappelijke activiteiten te ondersteunen.

Klanten

Veel van onze klanten zijn multinationale bedrijven, maar we bedienen ook diverse regionale klanten. We exporteren onze producten naar diverse landen in Europa en de VS. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van toeleveranciers.

Wij zijn lid van diverse netwerkorganisaties en brancheorganisaties. Hierdoor zijn en blijven we betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Zo zijn we onder andere lid van de Metaalunie, Brainport Industries, High Tech Platform en het Metaalhuis. Door SBB zijn we bovendien erkend als leerbedrijf.