Actueel

Technische talenten van de toekomst op bezoek

Vrijdag 19 april 2019

Afgelopen dinsdag kregen we bezoek van groep 5 en 6 – technische talenten van de toekomst – van basisschool "De Muldershof" uit Beek en Donk.

De Muldershof op bezoek

De leerlingen kregen informatie over wat we maken, voor welke machines we onderdelen maken en hoe we deze maken. Daarnaast kregen ze een interactieve rondleiding. De kinderen waren erg enthousiast en vonden behalve de producten ook alle verschillende spanen heel mooi!

De Muldershof op bezoek

Enkele reacties van onze bezoekers:

Jinte: Wij waren met onze klas naar Kusters-Goumans geweest. We kregen eerst een filmpje over het bedrijf te zien. Daarna gingen we de klas in 3 groepjes verdelen. Er worden onderdelen voor apparaten gemaakt. Sommige dingen doen ze met de hand.

Neele: We kregen ook wat mee naar huis en dat was bubbeltjesplastic en snoepjes en als laatste een boekje met uitleg. Ik vond het een leuk uitje.

Milan: We mochten door een microscoop kijken en daarbij kregen we een mini-vergrootglas. En we gingen naar de meetkamer.

Evi: Ze maken onderdelen voor een cockpit en soms voor een röntgenapparaat. Ik wil er misschien later gaan werken.

Jenna: Er worden geen machines gemaakt maar kleine onderdelen voor vliegtuigen, achtbanen, dingen voor in het ziekenhuis en nog veel meer. We gingen met de hele klas met de fiets er naartoe.

Dana: En je kon op een computer zien hoe ze dingen gingen maken en je had ook een soort spreekbeurt. Ze vertelden ook wat je niet aan mocht raken. Het was heel leuk en ik heb er veel van geleerd en ik denk de klas ook wel.