Actueel

Op bezoek bij Basisschool De Muldershof

Donderdag 27 februari 2020

In de afgelopen week is René namens ons bedrijf bij Basisschool De Muldershof geweest voor het geven van een gastles. René kreeg daar de gelegenheid om aan leerlingen te vertellen over techniek in het algemeen, en ons bedrijf in het bijzonder.

Toevalligerwijs is de groepsdocent van de overigens zeer enthousiaste groep (Gemma) een dochter van Piet, één van de allereerste werknemers van Metaaldraaierij Kusters zoals ons bedrijf destijds heette.

De leerlingen vonden het heel interessant om te zien hoe je van ruw materiaal een compleet product maakt. Tijdens een brainstormsessie over verpakken en verzenden van producten kwamen er veel creatieve, innovatieve en bijzondere ideeën naar voren. Van verpakken in vacuüm, naar statiegeld vragen op verpakkingen tot verzenden met drones.

Van de drie groepjes krijgen we nu de presentatie pitch en schets toegestuurd. Hieruit mogen we in de loop van de komende twee weken één klasse winnaar kiezen. Deze wordt doorgestuurd naar de landelijke jury waar ze uit 90 basisscholen 9 finalisten die door gaan naar de landelijke finale.

In de nieuwsbrief naar de kinderen en ouders werd de onderstaande vermelding gedaan van onze gastles, website en de Dutch Technology Week 2020 op 13 juni aanstaande in Beek en Donk.

Techniek

Vandaag hadden we bezoek van twee gastdocenten. Stella van TechNet en René van Kusters Goumans. Voordat de presentatie kon beginnen, moesten er eerst groepjes gemaakt worden.

Stella nam ons mee in het proces van vandaag. Ze vertelde over de zeven werelden van techniek en koppelde dat aan de bedoeling van vandaag. Daarna kreeg René het woord om ons enthousiast te maken over het bedrijf Kusters Goumans, waar precisieonderdelen worden gemaakt. Heel interessant!

René daagde de kinderen vervolgens uit om iets te gaan ontwerpen voor het bedrijf. De kinderen moesten op zoek naar een betere transportmogelijkheid voor de producten. Een mogelijkheid die beter is voor het milieu, geld en ruimte bespaart. De precaire producten moeten echter ongeschonden aankomen bij de klant.

Na een klassikale brainstorm zijn de kinderen in groepjes aan de slag gegaan met brainstormen. Na het kiezen van één idee werd het verfijnd en is er een pitch van 2 minuten voorbereid.

Over een paar weken hoor ik welk idee uit de klas, door het bedrijf, als winnaar is gekozen. Natuurlijk houd ik ook de kinderen die vandaag gestopt zijn, via uw email op de hoogte.

Bent u ook nieuwsgierig naar het bedrijf Kusters Goumans? Kijk gerust eens op hun website:

https://www.kustersgoumans.nl/

Op 13 juni a.s. is er ook een mogelijkheid om eens binnen te kijken. Op Hotspot Hightech Helmond - De Peel openen namelijk veel technische bedrijven hun deuren. Er is dan van alles te zien en te ontdekken voor de kinderen. Echt een aanrader!

http://www.hightechhelmonddepeel.nl/